Als u verder klikt op de dikgedrukte links ziet u praktische informatie over een aantal onderwerpen waar u als ouders zeker mee te maken krijgt gedurende de periode waarin uw zoon of dochter op An d'r Put gaat.

Wilt u meer weten?

Sommige onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn, zijn verder uitgewerkt. Door weer op de links te klikken, komt de gewenste informatie in beeld.

Op de eerste plaats willen wij u wijzen op de schoolgids. Hierin vindt u uitgebreide informatie over de organisatie van de school, de inhoud van het onderwijs, de zorg voor kinderen in al zijn facetten en de resultaten die de school bereikt. Verder staan ook vermeld de vakanties, vrije dagen, adressen van mensen bij die de school zijn betrokken en nog veel meer.
In de schoolgids vindt u ook de gedragscode van An d'r Put. Om te waarborgen dat scholen voldoende aandacht besteden aan veiligheid, zowel fysieke veiligheid (o.a. brandveiligheid en letselveiligheid) alsook aan mentale veiligheidsaspecten (kinderen moeten zich veilig en geborgen weten) adviseert de minister van onderwijs scholen een zogenaamde gedragscode op te stellen. Hierin staan belangrijke afspraken voor zowel leerlingen als leerkrachten en (hulp)ouders over algemene uitgangspunten en over zaken als machtsmisbruik en seksuele intimidatie, lichamelijke (en geestelijke) mishandeling, discriminatie, racisme, pesten, computergebruik en privacy. Zoals gezegd staat de volledige gedragscode in de schoolgids.

Daarnaast heeft An d'r Put een pestprotocol. Hierin wordt beschreven welke acties de school onderneemt als wordt geconstateerd dat een leerling langdurig / bij herhaling door een andere leerling of leerlingen wordt gepest.

Voorts treft u hier het ICT-protocol aan waarin u informatie terug kunt vinden over het gebruik van de computer als lesmiddel en vooral ook de spelregels voor het gebruik en het voorkomen van misbruik met betrekking tot e-mail en internet.

Onder luizenbrigade kunt u informatie vinden over de situatie dat er bij u kind hoofdluis wordt gevonden. Dit is en blijft helaas op basisscholen een hardnekkig probleem.

in het nieuwsarchief treft u korte verslagen aan van allerlei bijzondere gebeurtenissen waar leerlingen van onze school of de school zelf bij betrokken zijn. U kunt hierbij denken aan bijzondere uitstapjes, culturele excursies, nieuwe projecten, kerstvieringen etc..

Via ISY (ons digitaal communicatiesysteem) wordt u op de hoogte gehouden van alle actuele schoolnieuws.

Basisschool An d'r Put
Past. Scheepersstraat 9
6374 HR LANDGRAAF

Telefoon: 045 - 531 58 14

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.