De school is ingedeeld in een onderbouw (groep 1 t/m 4) en een bovenbouw (groep 5 t/m 8).
We werken met groepen die ingedeeld zijn volgens het leerstofjaarklassen-systeem. Dit wil zeggen dat, vanaf groep 3, meestal kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar zitten. Om een eventueel niveauverschil tussen leerlingen op te vangen, maken wij gebruik van moderne leermethodes. Ook worden de kinderen getraind in zelfstandig werken, waarbij de snelle leerlingen extra oefeningen krijgen en de leerkracht, op die momenten, extra aandacht kan geven aan diegenen die de stof nog niet beheersen.
De groepen hebben één, soms twee leerkrachten. Naast het lesgeven houden leerkrachten zich bezig met ander werk dat voor de hele school belangrijk is. Bijvoorbeeld het computeronderwijs, het regelen en afnemen van toetsen, het geven van extra hulp aan kinderen.