Soep maken met beide groepen 2, naar de markt en de PLUS:

Vrijdag, 29 maart zijn alle kleuters van groep 2 naar de Plus geweest om inkopen te doen voor de soep die we samen gemaakt hebben. De dag ervoor hadden enkele kinderen al boodschappenlijstjes gemaakt nadat we besproken hadden wat allemaal in de soep hoort. Met boodschappentassen, beursjes echt geld liepen we naar de Plus waar groepjes een mandje mochten pakken en we samen door de winkel liepen langs de verschillende afdelingen. De tomaten voor de tomatensoep moesten nog gewogen worden, wij weten nu ook hoe dit werkt!
Per groepje mochten de kinderen zelf afrekenen bij de kassa. De aardige kassière gaf de juf nog een rol koekjes mee voor de kinderen.

Eenmaal op school aangekomen begon het echte werk, het maken van een pan groentesoep en tomatensoep. We hadden zoveel hulp dat het snel gepiept was. Tomaten wassen, stokbrood snijden, alle ingrediënten in de 2 pannen en roeren maar!! De tomatensoep was het eerste klaar, de kinderen die deze soep gekozen hadden mochten als eerste aan tafel. Hierna waren de kinderen van de groentesoep aan de beurt, zelfs de kinderen van groep 3 mochten proeven van onze zelf gemaakte soep.

’s Middags zijn alle kleuters samen inkopen gaan doen op de markt want we vonden het niet leuk als groep 1 niks zou krijgen. Met een grote kar op wielen vertrokken we richting markt. Na het kopen van wortels, aardbeien, komkommers, appels, mandarijnen, druiven en bananen kregen de kinderen ook nog een gratis appel of peer van de marktkoopman. Deze hebben de juffen op school in partjes gesneden en hebben we buiten al lekker kunnen voorproeven.

Wij hebben een super leerzame dag gehad!!

Klik op de foto hieronder om een indruk te krijgen van hoe leuk wij het hebben gehad!
Basisschool An d'r Put
Past. Scheepersstraat 9
6374 HR LANDGRAAF

Telefoon: 045 - 531 58 14

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.