Restaurant “Het vliegend hert van Woabich” in groep 1.2.a

Tijdens het project “BEROEPEN” in de kleutergroepen hebben de kinderen van groep 1.2.a een echt restaurant gemaakt in de klas. Lindsay, Sophie en Ryan hebben hard gewerkt aan het maken van de menukaarten, de naam bedacht en gemaakt. Elke dag mochten 3 kinderen in het restaurant werken, 2 obers en 1 kok. Na het vullen van de wijnflessen, het dekken van de tafels en het eten snijden kon het restaurant geopend worden.
Vier kinderen mochten een reservering maken om vervolgens te genieten van een voor, na en hoofdgerecht. De obers moesten aan alles denken, de reservering noteren, de drankenkaart uitdelen en de menukaarten in de juiste volgorde! De kok had het druk in zijn keuken, de obers hebben goed geoefend met de dienbladen dragen (op 1 hand). De prijzen noteren van de bestellingen en rekenen hoeveel de klanten na afloop moeten betalen. Na afloop stond het aanrecht vol vuile bordjes en bestek, de afwas moest ook nog gedaan worden.
Wij hebben geleerd dat dit best een zwaar beroep is. Omdat ons restaurant nog steeds volgeboekt is blijft het voorlopig open.

Dinsdag, 9 april komen zelfs Ivo en Monique van “ ’t Hert va Woabich” naar ons restaurant kijken, hierna mogen alle kleuters mee naar de Brasserie van Ivo en Monique! Dit alles regelen zij voor ons op hun vrije dag.
Super bedankt alvast namens alle kleuters van groep 1.2.a!

Klik hieronder op de foto om alle foto's te bekijken..
Basisschool An d'r Put
Past. Scheepersstraat 9
6374 HR LANDGRAAF

Telefoon: 045 - 531 58 14

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.