Afgelopen zondag 10 juni 2018 hebben we met zijn allen weer volop genoten van het schoolfeest.
Het thema was "1001 nacht". De school was volop versierd met prachtige werkjes van alle kinderen. Er waren allerlei verschillende dingen te doen. Er was een springkussen, je kon je laten schminken, glittertattoos, film kijken, een kleurwedstrijd en nog veel meer andere leuke dingen. Er was lekker eten en een bar. Wij vonden het hartstikke gezellig!

Klik voor een kijkje op de foto hieronder!
Het thema voor de komende weken is school breed “Duizend en één nacht” !!!
Dinsdagmiddag 15 mei openden de groepen 1 t/m 4 het project met een toneelstuk van het sprookje “Aladdin en de wonderlamp”.

De aankleding van het podium was Oosters. De juffen en stagiaires zagen er allemaal prachtig uit en speelden vol enthousiasme hun rol.

De spanning was soms te snijden. Vooral toen Jasmin, na een prachtig dansje, stiekem een slaapmiddeltje in de wijn van de tovenaar deed. De tovenaar viel in een diepe slaap en de toverlamp was weer van Aladdin. Door over de lamp te wrijven kwam de geest van de lamp en Aladdin kon weer alles wensen wat hij maar wilde. Zo werd het kasteel van Aladdin en Jasmin uit de woestijn terug naast dat van de Sultan getoverd en ze leefden nog lang en gelukkig!!!

Klik hieronder op de foto om meer te zien!
Op maandag 05-02-2018 heeft onze school haar prinsenpaar 2017-2018 uitgeroepen.
Alle kinderen, van de hele school, waren aanwezig bij deze spannende proclamatie.
Onder de bekwame leiding van juf Karien en onze adjudant Quinn Latour zijn Prins Brayden en Prinses Zoë voorzien van mantel, steek, kroon en scepter. Juf Mirjam heeft haar gezag voor één week overgedragen aan dit prinselijke paar.
Ze hebben beloofd om er zorg voor te dragen dat we deze week extra veel sjpass en plezeer zullen hebben.

We wensen in ieder geval, namens onze school, iedereen inge sjunne vasteloavend en ing gow vakantie toe. Alaaf.

Team RKBS An d'r Put

Maandag 4 december was het dan eindelijk zover. Sinterklaas en Piet bezochten onze school om de verjaardag van Sint te vieren. De dag begon al meteen heel gezellig, met de hele school in de aula. Onze discjockey Mitch zorgde voor feestelijke muziek. Eén angstig moment was er wel. Sint had zijn boek niet bij zich. Hij was het kwijt. We hebben met zijn allen naar het grote rode boek gezocht. Net op tijd zag onze slimme Piet een grote zak hangen aan de balustrade. Hoe die zak daar terecht gekomen is, blijft een raadsel?  Nadat het probleem opgelost was, kon Sint, in de klassen van de onderbouw, genieten van alle optredens ter ere van zijn verjaardag.  De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben in de ochtend genoten van het uitpakken van alle geknutselde surprises. ’s Middags was er ook nog voor alle kinderen een Pietendisco, onder leiding van onze discjockey Mitch.Jammer dat de ouders er in de ochtend niet bij waren i.v.m. het slechte weer. Daar waar we anders Sint en Piet op de speelplaats welkom heetten, was de ontvangst nu binnen. Hopelijk neemt Sint volgend jaar de zon mee uit Spanje. Met zijn allen zingen is namelijk reuze gezellig.

Klik op de foto hieronder voor een indruk.


 

Met betrekking tot het thema 'Sinterklaas' hebben wij in onze aula een speel/werkplein ingericht, waar de kinderen op een speelse manier kunnen leren.

Klik op de foto hieronder voor een indruk.

Onze kinderen van groep 1 t/m 4 hebben op dinsdagmiddag 31-10 afscheid genomen van het thema Gruwelijk Eng van de Kinderboekenweek. In onze gemeenschappelijke ruimte en in de klassen was het een gezellige boel. Onder leiding van een groot aantal ouders hebben de kinderen naar hartenlust gegriezeld, gespeeld en geknutseld. En zoals op elk feestje werden er natuurlijk hapjes geserveerd. Uiteraard alleen maar heel griezelige hapjes maar o, zo lekkere hapjes. Veel kinderen, juffen en ouders waren verkleed. Dat het ook Halloween was, was natuurlijk niet toevallig.

Met zijn allen hebben we een geweldige middag gehad! Dit kwam natuurlijk mede door de bakkunsten van de ouders die alle heerlijke hapjes hebben verzorgd en de ouders die ons geholpen hebben bij deze griezelmiddag. Wij willen jullie hier allemaal heel hartelijk voor bedanken!

Klik op de foto hieronder voor een indruk.


Maandag 23 oktober zijn we op school van start gegaan met SWPBS (Schoolwide Positive Behaviour Support)

Wat is dit?
SWPBS is gericht op het creëren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. Dit begint bij het gezamenlijk formuleren van de waarden die de school belangrijk vindt. Vervolgens benoemt het schoolteam het gedrag dat past bij deze waarden en leert het de kinderen actief aan. Adequaat gedrag wordt hierna systematisch positief bekrachtigd. Hiermee wordt een veilig en positief schoolklimaat gecreëerd, waarin elke leerling optimaal kan profiteren van het geboden onderwijs.

Wat willen we hiermee bereiken?
SWPBS is een preventief hulpmiddel om het goede gedrag te blijven stimuleren. Dit past geheel binnen onze normen en waarden van school: respect, veiligheid en plezier. Elk kind verdient deze waarden.

Wat houdt dit in voor onze school?
We beginnen met de aanpak van het ganggedrag. Bij het naar buiten gaan en binnenkomst tijdens speelkwartier willen we er voor zorgen dat de kinderen stil zijn, zodat andere groepen niet gestoord worden. De kinderen die deze regel goed toepassen, krijgen een token (penning of sticker) als beloning. Dit kunnen zij van elke leerkracht die op de gang is, krijgen. Deze token stoppen ze in hun eigen groep in een spaarbuis. Ze kunnen met de hele klas sparen voor een klassenbeloning. De beloning werkt dan als stimulans om het gedrag te handhaven of te verbeteren. Na enkele weken zal er een andere regel komen, mits het ganggedrag verbeterd is. Op deze manier willen we het gedrag op school verbeteren en stimuleren.

Met welke gangregels gaan we aan de slag?
· Op de gang zullen wij elkaar niet hinderen, dan blijven we blije kinderen :-)
· Dit weet ik al lang, ik loop rustig en ben stil op de gang :-)
· Ik zet mijn spullen netjes op de kapstok neer, iedere dag weer :-)

Deze regels worden zichtbaar gemaakt op verschillende plekken in de school.

Welke hulp kunnen wij gebruiken?
Als u als ouder, opa, oma, verzorger enz. de school binnenkomt, zouden wij zeer waarderen als u zich ook aan de gangregels houdt. Samen doen is bij SWPBS erg belangrijk.

Wij zullen u op de hoogte houden over eventuele veranderingen en hoe het gaat op school.

Werkgroep SWPBS en de rest van het team

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017, die loopt van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Janneke Schotveld, bekend van o.a. de populaire kinderboekenreeks Superjuffie. Het thema is: Griezelen. Onder het motto: Gruwelijk eng!

 In onze aula hebben de leraren van groep 1 t/m 4 een echte griezelhoek gemaakt. De kinderen van de onderbouw kunnen hier leren en spelen. De ontmoeting met elkaar is al heel bijzonder. Samen van en met elkaar leren griezelen wordt een feit. Prachtig om het plezier van al die kindersnoetjes te mogen aflezen.

We willen ook bereiken dat kinderen plezier in lezen krijgen. Leesbeleving is n.l. een heel belangrijk aspect in de ontwikkeling van het lezen. Als school dragen we daar ons steentje aan bij. We vragen u, als ouders, om thuis een bijdrage te leveren aan het leesplezier van uw kind(eren). Voorlezen, op een gezellig en rustig moment van de dag, werkt heel positief. Als uw kind graag leest en boeken verslindt, dan beschikt het over veel woorden. En het is algemeen bekend dat kinderen die over heel veel woorden beschikken, beter zijn in het begrijpen van teksten. Heel veel leesplezier samen.

Kinderboekenweek 20171010

Op woensdag 6 september hebben we, ter ere van het nieuwe schooljaar, onze eerste schoolmis van dit schooljaar bezocht. Alle kinderen, vanaf groep 5, zijn naar de kerk geweest. Het was een fijne viering waarin we geluisterd hebben naar een mooi verhaal uit de bijbel en samen gezongen hebben. Naar het voorbeeld van Jezus hebben we elkaar beloofd om ook dit jaar goed voor elkaar te zorgen en ons best te doen op school. We gaan er een leerzaam en gezellig jaar van maken. Aan het einde van dit schooljaar gaan ook de kinderen van groep 4 mee naar de kerk.  

Basisschool An d'r Put
Past. Scheepersstraat 9
6374 HR LANDGRAAF

Telefoon: 045 - 531 58 14

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.