Soep maken met beide groepen 2, naar de markt en de PLUS:

Vrijdag, 29 maart zijn alle kleuters van groep 2 naar de Plus geweest om inkopen te doen voor de soep die we samen gemaakt hebben. De dag ervoor hadden enkele kinderen al boodschappenlijstjes gemaakt nadat we besproken hadden wat allemaal in de soep hoort. Met boodschappentassen, beursjes echt geld liepen we naar de Plus waar groepjes een mandje mochten pakken en we samen door de winkel liepen langs de verschillende afdelingen. De tomaten voor de tomatensoep moesten nog gewogen worden, wij weten nu ook hoe dit werkt!
Per groepje mochten de kinderen zelf afrekenen bij de kassa. De aardige kassière gaf de juf nog een rol koekjes mee voor de kinderen.

Eenmaal op school aangekomen begon het echte werk, het maken van een pan groentesoep en tomatensoep. We hadden zoveel hulp dat het snel gepiept was. Tomaten wassen, stokbrood snijden, alle ingrediënten in de 2 pannen en roeren maar!! De tomatensoep was het eerste klaar, de kinderen die deze soep gekozen hadden mochten als eerste aan tafel. Hierna waren de kinderen van de groentesoep aan de beurt, zelfs de kinderen van groep 3 mochten proeven van onze zelf gemaakte soep.

’s Middags zijn alle kleuters samen inkopen gaan doen op de markt want we vonden het niet leuk als groep 1 niks zou krijgen. Met een grote kar op wielen vertrokken we richting markt. Na het kopen van wortels, aardbeien, komkommers, appels, mandarijnen, druiven en bananen kregen de kinderen ook nog een gratis appel of peer van de marktkoopman. Deze hebben de juffen op school in partjes gesneden en hebben we buiten al lekker kunnen voorproeven.

Wij hebben een super leerzame dag gehad!!

Klik op de foto hieronder om een indruk te krijgen van hoe leuk wij het hebben gehad!




Restaurant “Het vliegend hert van Woabich” in groep 1.2.a

Tijdens het project “BEROEPEN” in de kleutergroepen hebben de kinderen van groep 1.2.a een echt restaurant gemaakt in de klas. Lindsay, Sophie en Ryan hebben hard gewerkt aan het maken van de menukaarten, de naam bedacht en gemaakt. Elke dag mochten 3 kinderen in het restaurant werken, 2 obers en 1 kok. Na het vullen van de wijnflessen, het dekken van de tafels en het eten snijden kon het restaurant geopend worden.
Vier kinderen mochten een reservering maken om vervolgens te genieten van een voor, na en hoofdgerecht. De obers moesten aan alles denken, de reservering noteren, de drankenkaart uitdelen en de menukaarten in de juiste volgorde! De kok had het druk in zijn keuken, de obers hebben goed geoefend met de dienbladen dragen (op 1 hand). De prijzen noteren van de bestellingen en rekenen hoeveel de klanten na afloop moeten betalen. Na afloop stond het aanrecht vol vuile bordjes en bestek, de afwas moest ook nog gedaan worden.
Wij hebben geleerd dat dit best een zwaar beroep is. Omdat ons restaurant nog steeds volgeboekt is blijft het voorlopig open.

Dinsdag, 9 april komen zelfs Ivo en Monique van “ ’t Hert va Woabich” naar ons restaurant kijken, hierna mogen alle kleuters mee naar de Brasserie van Ivo en Monique! Dit alles regelen zij voor ons op hun vrije dag.
Super bedankt alvast namens alle kleuters van groep 1.2.a!

Klik hieronder op de foto om alle foto's te bekijken..




Nieuwe hoek in groep ½ b

Wij zijn gestart met het thema beroepen. Samen zijn we op het idee gekomen om onze hoek om te toveren tot een kapsalon. De kleuters kregen als huiswerk mee: zoek een leuke naam voor de kapsalon. Samen hebben we voor de naam Kapsalon de Sjieke Gouden Glitterschaar gekozen. Elke dag mogen 3 kleuters in de hoek kapper of klant spelen. De föhn en wastafel staan al klaar. Uit tijdschriften hebben we leuke haarmodellen geknipt. Iedereen heeft iets voor de kapsalon meegenomen. De één nam een leeg flesje shampoo, haarspray en de ander een speelgoedföhn mee. Ze leren dat er veel bij komt kijken, afspraak maken, klant iets aanbieden, model kiezen, verven, föhnen, betalen enz.

De kinderen beleven zoveel plezier in de hoek dat we besloten hebben dat de kapsalon nog even geopend blijft.

Klik hieronder op de foto voor een indruk!


Op maandag 25 februari is het carnavalsseizoen van onze school van start gegaan.
In het bijzijn van alle kinderen van de hele school hebben we onze prinsenparen uitgeroepen. Dit jaar was dat een dubbel feest. Eerst kwamen Prins Jeroen de 1ste en zijn prinses Imke de 1ste uit een met carnavalsvlaggen versierde hoepel tevoorschijn. Na hun uitroeping was het de beurt aan het paar uit groep 8: prins Damiën de 1ste en Destiny de 1ste. Na de feestelijke huldiging heeft de hele school nog een aantal polonaises gelopen. De carnavalsstemming zit er nu dus al behoorlijk in. Op donderdag 28 februari vieren onze kleuters van groep 1 en 2 carnaval. De prinsen en prinsessen zijn hierbij aanwezig. Op vrijdag 1 maart viert de rest van de kinderen Carnaval. Er is die ochtend een revue en voor de niet-liefhebbers een spellencircuit in het teken van carnaval. De carnavalsverenigingen van Waubach en Lauradorp sluiten die ochtend ook aan.
Op onze school zitten nog drie hoog lustigheden. Jayden Pelzer de 1ste van VV de Geete, Daan v.d. Heuvel de 1ste van UoW’02 en Sverre van Jong Nederland. Zij geven extra glans aan onze festiviteiten.

Klik op de foto hieronder voor een indruk.



Basisschool An d'r Put
Past. Scheepersstraat 9
6374 HR LANDGRAAF

Telefoon: 045 - 531 58 14

E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.